Liverpool očitao lekciju Barci: Katalonci mogu kupiti igrača Redsa, ali pod jednim uslovom!

Klauzula koja je iznenadila fudbalski svijet

Liverpool očitao lekciju Barci: Katalonci mogu kupiti igrača Redsa, ali pod jednim uslovom!

Endin Čaušević

Španski mediji objavili su danas da Barcelona nema pravo kupovati igrače Liverpoola sve do 2020. godine jer se ta klauzula nalazi u ugovoru Philippea Coutinha.

AS je jutros objavio zanimljivu vijest koja je mnoge iznenadila, a tiče se transfera Coutinha iz Liverpoola u Barcelonu za oko 160 miliona eura. Navodno, u ugovoru brazilskog igrača nalazi se i klauzula da Barcelona ne može više kupovati igrače Redsa sve do 2020. godine.

Međutim, prema novim informacijama čelnici Liverpoola su ostavili opciju da Barca kupi nekog njihovog igrača, ali su to uradili na briljantan način. Oni su pokazali kako se sklapa posao kojim se osigura budućnost, a ako Barca želi nekog igrača Redsa prije 2020. godine to će ih skupo koštati.

Naime, Barcelona može dovesti igrača Liverpoola dok traje ova klauzula, ali pored obeštećenja za određenog igrača moraju platiti i nevjerovatnih 100 miliona eura "premijum klauzulu" koja im dozvoljava da ponovo posluju prije 2020. godine.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi