Liverpool planira proširenje kapaciteta Anfielda

Sprema se nova rekonstrukcija

Liverpool planira proširenje kapaciteta Anfielda

Jučer je ugledni Forbes pisao kako će Liverpool naredne sezone promijeniti sponzora za dresove. Umjesto New Balancea to bi trebao postati Nike, a Redsi bi sa ovom kompanijom trebali potpisati najbogatiji sponzorski ugovor kada je u pitanju engleski Premiership.

Sada stižu vijesti i da Liverpool planira rekonstruciju svog stadiona - kultnog Anfielda.

Anfield je posljednji put pretrpio rekonstrukciju 2016. godine i od tada je njegov kapacitet 54.074 gedatelja.

To je šesti najveći kapacitet jednog stadiona u Premier ligi, ali ga Redsi u skorijoj budućnosti žele dodatno povećati.

Naime, Liverpool se nada da će Anfield nakon nove rekonstrukcije moći primiti više od 60.000 gledalaca.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Preostalo je još samo da se dogovore detalji. Na dobrom smo putu da pronađemo najbolja moguća rješenja", izjavio je izvršni direktor Liverpoola Andy Hughes.

Podsjetimo, Liverpool će sutra upravo na svom Anfieldu odigrati veliki derbi sa Arsenalom. Ovaj susret počinje u 18:30 sati po našem vremenu.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi