Liverpool postao tek peti engleski klub s 40+ uzastopnih mečeva bez poraza

I dalje jure rekord Arsenala

Liverpool postao tek peti engleski klub s 40+ uzastopnih mečeva bez poraza

E. Škorić

Redsi su protiv Wolverhamptona u četvrtak slavili s 2:1 i tako su došli do broja od 40 mečeva bez poraza u Premier ligi.

Liverpool je u prethodnih 40 mečeva upisao 35 pobjeda uz pet remija i tako je postao peti engleski tim koji je vezao 40 i više ligaških mečeva bez poraza.

Nottingham Forest je u sezoni 1977/78 imao seriju od 42 utakmice bez poraza, Arsenal u sezoni 2003/04 čak 49, Chelsea je u sezoni 2004/05 imao 40 mečeva bez poraza i prije Liverpoola je Huddersfield Town u sezoni 2010/11 vezao 43 meča bez poraza.

Arsenalov rekord od 49 mečeva bez poraza izgledao je kao nedostižan, ali Liverpool je sve bliže tome. Naredni meč ovaj tim igra za pet dana u gostima kod West Hama i ima priliku da produži impresivnu seriju.

Potražite više informacija na temu Premier league:

U aktuelnoj sezoni Premier lige momčad Jurgena Kloppa je osvojila 67 bodova i nakon 23 meča ima 22 pobjede i tek jedan remi.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

I_st
Sa ovim timom i igrom novi rekord ce napravit
4 1
Kimi.R.
Definitivno sa ovim timom i ovim trenerom LFC ide ka tituli nakon 30 godina. Moje skromno mišljenje koji pratim fudbal LFC je jak ko TONBE!
1 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti