Sastavi su već spremni: Besmrtnost ili osveta, Benzema ili Salah, Real ili Liverpool
FOTO: UEFA.com

U Parizu se igra veliko finale Lige prvaka

Sastavi su već spremni: Besmrtnost ili osveta, Benzema ili Salah, Real ili Liverpool

Admin Čaušević

U Parizu se od 21 sat igra finale Lige prvaka između Liverpoola i Real Madrida, a već su poznati i potencijalni sastavi za taj susret. 

Večerašnji meč se trebao igrati u Sankt Petersburgu, ali je nakon napada Rusije na Ukrajinu finale pomjereno na kultne Saint-Denis u Parizu.

Redsi će imati priliku da se osvete Realu za poraz u finalu prije četiri godine u Kievu, dok će Los Blancosi nastojati da steknu status fudbalskih besmrtnika.

Real je na putu do finala izbacio super snažne timove kao što su PSG, Chelsea i Manchester City što dovoljno govori prije svega o mentalnoj snazi popularnih Kraljeva jer su se vrlo često vraćali iz mrtvih i prolazili dalje.

Na drugoj strani, Liverpool je pokazao superiornost protiv svih svojih rivala te je bez većih problema izbacio Inter, Benficu te Villarreal uz polufinalu. Već na prvu se vidi da je engleski predstavnik imao i mnogo povoljniji žrijeb.

Prognozirati ko je favorit u finalu je uvijek nezahvalno. Za Real važni čuven fraza da ne gubi finala. Međutim, Redsi su stekli šampinski i pobjednički mentalitet, uz to odličan su tim i sigurno se imaju čemu nadati.

Oglasi

Bit će ovo sraz i dva odlična stručnjaka. Carlo Ancelotti traži svoju četvrtu Ligu prvaka kao trener, a Juergen Klopp igra treće finale i po drugi put u trenerskoj karijeri želi u zrak podići najtrofejniji trofej u klupskom fudbalu.

"Za mene su ovakve utakmice sasvim normalne. Znamo šta ovaj klub predstavlja i šta historija od nas traže. Veoma je bitno što smo ovdje i spremni smo da ispišemo historiju nakon jako dobre sezone", poručio je Italijan.

"Ne znam kako bih se osjećao kada bismo osvojili trofej. Pitajte me nakon utakmice sutra. Želimo im pružiti pravu borbu, neki od njih mogu uzeti peti trofej, njihov menadžer može uzeti četvrti trofej. To iskustvo ne možemo kupiti preko noći", uzvratio je Nijemac.

UEFA je već prognozirala moguće sastave. Ekipe bi sasvim očekivano trebali predvoditi Mohamed Salah, odnosno Karim Benzema.

Liverpool: Alisson; Alexander-Arnold, Konaté, Van Dijk, Robertson; Henderson, Fabinho, Keïta; Salah, Mané, Luis Díaz

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Real Madrid: Courtois; Carvajal, Éder Militão, Alaba, Mendy; Kroos, Casemiro, Modrić; Valverde, Benzema, Vinícius Júnior

Realu će ovo biti prilika da po 14. put postane prvak Evrope, dok Liverpool traži sedmu titulu i status "najboljeg od ostalih", pošto su Kraljevi nedodirljivi na prvom mjestu.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Sloboda
Liverpool, nema više sreće za Real...
4 7
King_Kenny
...veceras ce rezimski klub shvatiti da im je dolazak do finala bio samo puka sreca...naprijed GIGANTU SA ANFIELDA!!!...YNWA!!!...7. u vitrinu ide!!!
3 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi