)
Prije 15 godina čovjek zvani "Zlatna lijeva noga" zabio Liverpoolu golčinu od kojeg su zanijemili

Niko ni slutio nije šta će uraditi

Prije 15 godina čovjek zvani "Zlatna lijeva noga" zabio Liverpoolu golčinu od kojeg su zanijemili

Endin Čaušević

Utakmice u predsezoni često ne privlače pažnju kao one takmičarske, ali svejedno iz meča u meč možemo vidjeti sjajne golove i poteze.

Mnogi klubovi već više od deset godina ljetni dio priprema provode van Evrope, a uglavnom su to Sjedinjene Američke Države, Azija ili Australija.

Tako je prije 15 godina Liverpool bio na turneji po Aziji i odigrao je pripremnu utakmicu protiv South Chine o kojoj se i danas priča.

U toj utakmici Liverpool je slavio sa 3:1 golovima John Arnea Rissea, Xabija Alonsa i Daniela Aggera, ali je ovaj meč obilježio nevjerovatan pogodak South Chine.

Tada je u centru pažnje fudbalske javnosti bio Li Haiqiang koji je imao nadimak "Zlatna lijeva noga" zbog toga što je fantastično izvodio slobodne udarce, a to je dokazao i na meču protiv Liverpoola.

U 33. minuti Mohamed Sissoko je napravio faul na udaljenosti većoj od 35 metara od gola Liverpoola, a loptu je namjestio upravo Haiqiang.

Kada su očekivali centaršut u kazneni prostor Redsa ovaj fudbaler je nevjerovatnim udarcem zabio maestralan gol za erupciju oduševljenja na stadionu na kojem je tada bilo oko 35.000 navijača.

Nevjerovatan gol ovog nekadašnjeg fudbalera South Chine možete pogledati na videu ispod od 6:25.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti