U posljednjih  10 utakmica tandem Van Dijk - Gomez primio je samo jedan gol

Nevjerovatan podatak

U posljednjih 10 utakmica tandem Van Dijk - Gomez primio je samo jedan gol

E. Škorić

U posljednjih 1246 minuta nogometa stoperski tandem Virgil van Dijk - Joe Gomez primio je samo jedan pogodak.

Redsi imaju nevjerovatan napad, ali definitivno se ove sezone dosta stvari u igri Liverpoola sredilo zahvaljujući dobroj odbrani. Kupovina Virgila van Dijka bio je najbolji potez u mandatu Jurgena Kloppa i, ko god da igra uz Nizozemca, odbrana Redsa izgleda zaista fantastično.

U posljednjih 10 utakmica u kojima su zajedno igrali Van Dijk i Gomez, koji je tu u nedostatku "glavnih" stopera, Liverpool je primio samo jedan gol.

Meksički napadač Wolverhamptona Raul Jimenez uspio je da pronađe način da zatrese mrežu Liverpoola dok su zajedno u tandemu igrali Van Dijk i Gomez.

Potražite više informacija na temu Premier league:

To najbolje govori o čvrstini Liverpoolove odbrane, koja je odradila ključnu ulogu u ostvarivanju naslova, koji tek treba da se potvrdi, ali niko više ne sumnja u to.

Liverpool trenutno ima 76 bodova, čak 25 više od drugoplasiranog Manchester Cityja. Kloppova mašina mogla bi da sruši brojne rekorde do kraja sezoen, a trenutno je s 15 primljenih golova daleko ispred ostalih rivala.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

BobPaisley
...sad ce neki da kazu "ma sve je to zasuga VAR-a koji je na njihovoj strani" hahahahahah.
0 3
Gari Garinča
Redsi igraju atomski fudbal.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi