Liverpool je novi lider Premier lige, ali suznih očiju će Redsi večeras u krevet

Samo remi protiv Tottenhama

Liverpool je novi lider Premier lige, ali suznih očiju će Redsi večeras u krevet

E. Ganibegović

U 36. kolu engleske Premier lige Liverpool je večeras odigrao 1:1 protiv Tottenhama. 

Prvi prijete gosti iz Londona. U sedmoj minuti Alisson prvo zaustavlja udarac Bentancura, da bi pet minuta kasnije udarac Kanea blokirala domaća odbrana.

Luis Diaz je u 32. minuti imao prvu šansu za Redse, ali se sjajnom odbranom istakao Hugo Lloris.

U finišu prvog dijela dva puta se tresao okvir gola, po jednom na obje strane.

Prvo je u 39. minuti Van Dijk nadskočio odbranu gostiju i glavom pogodio prečku, a tri minute nakon toga Hojbjerg dalekometnim udarcem pogađa stativu.

Otvaranje drugog dijela donosi šok na Anfieldu. Son je u 56. minuti donio vodstvo Spursima.

Oglasi

Osam minuta nakon gola Tottenhama, Luis Diaz prijeti, ali mu je šut blokiran. Ipak, u 74. minuti Diaz donosi izjednačenje Redsima. Uz dosta sreće i odbijenac savladao je Llorisa za, ispostavit će se, konačnih 1:1.

Gol Kolumbijca pogledajte klikom OVDJE

Nakon ovog remija, Liverpool je preuzeo prvu poziciju na tabeli. Sada imaju 83 poena koliko i Manchester City, ali bolju gol razliku, no i utakmicu više.

Dakle, sve je i dalje u rukama Cityja kada je borba za titulu u pitanju, odnosno Liverpool do kraja mora pobijediti sve utakmice uz barem jedan poraz izabranika Pepa Guardiole.

Liverpool do kraja ima mečeve protiv Aston Ville, Southamptona i Wolvesa, a City protiv Newcastlea, Wolvesa, West Hama i Aston Ville.

Što se Tottenhama tiče, oni će se do kraja boriti za Ligu prvaka i tu 4. poziciju. Trenutno su peti sa 62 boda, bodom manje i utakmicom više od Arsenala koji je četvrti.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Premiership, 36. kolo:

Liverpool - Tottenham 1:1 (Diaz 74'; Son 56')

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

King_Kenny
...Arnold prodao titulu,direktni krivac za gol i promahu po desnoj strani,lika nikad nema na poziciji u odbrani...a o 50 katastrofalnih ubacaja da ne pricam...cestitke Tottenhamu na sugavoj igri,bit ce velika sramota ako se oni plasiraju u LP,bolje Manchester United da ide...
6 23
saju701
Manchester C. uzima ligu a Liverpool Ligu sampiona i to je to za ovu sezonu.
3 14

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi