Golijada na Anfieldu: Liverpool je napokon odigrao meč kakav navijači žele
FOTO: EPA

Savladali Tottenham

Golijada na Anfieldu: Liverpool je napokon odigrao meč kakav navijači žele

Haris Zilić

Fenomenalan meč u 36. kolu engleskog Premiershipa odigrali su Liverpool i Tottenham i to je bila prava fudbalska poslastica za sve neutralne gledaoce.

Na kraju meča gledaoci su vidjeli šest golova, a Liverpool kao da je želio da se oduži navijačima za protekle loše sedmice i slavio je rezultatom 4:2.

Počelo je sjajno za Redse. U 16. minuti Gakpo je asistirao, a Salah pogodio za 1:0.

Do kraja prvog poluvremena još jedan gol u mreži Tottenhama. Za 2:0 i rezultat prvog poluvremena pogodio je Robertson u 42. minuti utakmice.

Fenomenalno je počelo i drugo poluvrijeme za Liverpool, a Tottenhamu je prijetio totalni debakl.

U 50. minuti Gakpo se upisuje u strijelce nakon asistencije Elliotta i to je bilo 3:0.

Oglasi

Novi udarac za tim iz Londona u 59. minuti, Elliott je sada pogodio za 4:0, a asistencija je pripisana Salahu.

Ipak, Tottenham do kraja meča smanjuje rezultat za blaži poraz.

U 72. minuti Richarlison je pogodio za 4:1, kod gola je asistirao Johnson.

Taj gol kao da je probudio goste pa je Son u 77. minuti smanjio na 4:2, Richairlson je sada upisao asistenciju, ali to je bilo sve od Tottenhama u ovom meču.

Na kraju zasluženih 4:2 za Liverpool koji se učvrstio na trećoj poziciji, osigurao Ligu prvaka, a do kraja sezone u preostale dvije utakmice tražit će sigurno pobjede kako bi se Jurgen Klopp u pozitivnom ozračju oprostio od tima sa Anfielda.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Premiership, 36. kolo:

Liverpool - Tottenham 4:2

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi