Nenormalan meč odigran je danas na Anfieldu - Ne pamti se ovakva utakmica u Premiershipu

Trijumf Liverpoola nad Tottenhamom

Nenormalan meč odigran je danas na Anfieldu - Ne pamti se ovakva utakmica u Premiershipu

M. Šljivak

Liverpool je u derbiju 34. kola engleske Premier lige na Anfieldu savladao Tottenham s 4:3 u jednoj zaista ludoj utakmici koja jasno dočarava kakva je sezona iza ova dva tima.

Liverpool i Tottenham naredne sezone neće igrati Ligu prvaka. Male su šanse da Redsi stignu do četvrtog mjesta, a Spursi se porazom opraštaju od borbe za elitu.

Kao i prije nekoliko dana u Newcastleu gdje su demolirani sa 6:1, igrači Tottenhama očajno ulaze u ovaj meč i primaju čak tri pogotka u 15 minuta.

Curtis Jones je u trećoj minuti iskoristio odlično ubacivanje Alexandera-Arnolda i pogodio je mrežu Llorisa za 1:0.

Samo dvije minute kasnije bilo je 2:0. Ovog puta mrežu londonskog tima trese Luis Diaz.

Katastrofa Spursa nastavljena je u 15. minuti. Dosuđen je penal kojeg u pogodak pretvara Mohamed Salah za visokih 3:0.

Oglasi

Tottenham se uspio vratiti u meč. Harry Kane u 39. minuti pogađa za 3:1 i ovaj gol je najavio zanimljivo drugo poluvrijeme.

Spursi se potpuno vraćaju u meč u 77. minuti. Heung-Min Son postiže pogodak za 3:2 i ugrožava slavlje Liverpoola u ovom duelu.

A onda se desilo ludilo u nadoknadi meča jer smo vidjeli čak dva gola u ovom nevjerovatnom duelu.

Prvo je u 93. minuti Richarlison pogodio za 3:3, ali već u narednom napadu Diogo Jota pogađa za pobjedu Liverpoola od 4:3 i erupciju na Anfieldu.

Liverpool je ovom pobjedom preskočio Tottenham na tabeli. Redsi imaju 56 bodova i utakmicu manje u odnosu na današnjeg rivala koji ima 54 osvojena boda.

Liga prvaka je međutim po svemu sudeći nedostižna za obje ekipe. Četvrti Manchester United je sedam bodova ispred Liverpoola i ima meč manje od najvećeg rivala.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Premier liga, 34. kolo:

Liverpool - Tottenham 4:3

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Viper20
Crveni karton Jota,penal za Tot...Mora se FaMiljenici progourat u top 4 nekako
1 0
FudbalskiZnalac
Čist penal nisu svirali Tottenhemu..
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi