Liverpool u januaru kupuje igrača kojeg želi pola Evrope

Werner na meti Redsa

Liverpool u januaru kupuje igrača kojeg želi pola Evrope

E. Čaušević

Njemački reprezentativac Timo Werner prine nekoliko sedmica produžio je ugovor s Leipzigom do ljeta 2023. godine.

Werner je ljetos bio na meti mnogih klubova, ali je na kraju odlučio ostati u Leipzigu. Međutim, njemački mediji prenose da bi ovaj 23-godišnji ofanzivac već u januaru mogao spakovati kofere.

Naime, veliki interes za njega pokazao je Liverpool koji želi već početkom 2019. godine kupiti Wernera. Redsi su spremni da plate oko 40 miliona eura što će njemački klub teško odbiti.

No, Werner neće u januaru doći u Liverpool jer je engleski klub spreman da ga ostavi u Leipzigu na posudbi do kraja sezone. Ukoliko se ovaj transfer ostavi onda će njemački fudbaler na Anfield doći na kraju ove sezone.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Werner je u dosadašnjem dijelu sezone za Leipzig odigrao 14 utakmica i postigao je čak deset golova. Ukoliko ga Liverpool dovede sigurno da će on biti veliko pojačanje za tim Jurgena Kloppa.

U Liverpoolu su spremni da oslobode mjesto za njega, a na kraju sezone će gotovo sigurno prodati Xherdana Shaqirija.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi