Liverpoolov čovjek za velike utakmice

Najbolji kada je najvažnije

Liverpoolov čovjek za velike utakmice

Samozatajni Divock Origi možda nema "ono nešto" da postane velika zvijezda, pa je možda baš zbog toga i dan danas u drugom planu na Anfieldu.

Kada god bi Belgijanac dobio barem par minuta, uradio bi odličan posao, ali je bio na marginama, potpuno nevažna figura u svom Liverpoolu sve do drugog dijela prošle sezone.

Vjerovalo se da nikada ni neće dobiti šansu u Liverpoolu, te da je suđeno da napusti Anfield prošlog ljeta. Međutim, prije nego što je ljeto došlo Divock Origi je uspio postati heroj navijača Liverpoola, a kada postanete heroj navijača red je da dobijete i novi ugovor - što se desilo u julu.

Jedno je jasno, Divock Origi je čovjek za velike utakmice, za ključne trenutke, a ako neko u to nije vjerovao Belgijanac se i sinoć potrudio da to pokaže.

Sinoć je Origi postigao dva gola u "fudbalskom klasiku" na Anfieldu i omogućio Liverpoolu šansu za prolaz u četvrtfinale Liga kupa. Naime, Arsenal je vodio sa 4:5 do sudijske nadoknade, a onda je Origi u 94. minuti pogodio za 5:5 i odveo utakmicu u penal seriju (prethodno je postigao gol i u 62. minuti). Bio je Belgijanac siguran egzekutor i u penal seriji u kojoj je Liverpool izborio pobjedu i četvrtfinale.

A navikao je Origi pogađati kada je najpotrebnije.

Tako je prošle sezone, u kojoj je imao jako malu minutažu, pogodio za pobjedu Liverpoola u gradskom derbiju protiv Evertona, za pobjedu od 2:3 nad Newcastleom dok su Redsi još bili u utrci za titulu prvaka Engleske, postigao je dva gola u čudesnom revanšu polufinala Lige prvaka protiv Barcelone, a onda je i u finalu prestižnog takmičenja ušao sa klupe i potvrdio pobjedu nad Tottenhamom...

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi