Liverpoolovi navijači povrijedili devetogodišnjeg dječaka s posebnim potrebama

Bacili dimnu bombu

Liverpoolovi navijači povrijedili devetogodišnjeg dječaka s posebnim potrebama

E. Škorić

Dimna bomba koju je bacio navijač Liverpoola na Anfieldu u nedjelju završila je u blizini devetogodišnjeg Chelseajevog navijača s posebnim potrebama i poteškoćama u razvoju, navodi Daily Mail.

Liverpool je jučer s 2:0 pobijedio Chelsea u važnoj utakmici i zadržao prvo mjesto ispred Manchester Cityja, no pobjedu Redsa zasjenio je i incident koji se dogodio tokom meča.

Nakon što je od strane nekog domaćeg navijača bačena dimba bomba, ona je pala u blizini dječaka starog devet godina koji ima posebne potrebe. Mladi navijač je odveden u prostor za ukazivanje prve pomoći.

Dječakova majka Frances Stanley rekla je Mailu da je njen sin razvio crvene, svrbezne i suzne oči i da je "neprekidno kašljao", što je dovelo do stavljanja nebulizatora kako bi očistio disajne puteve.

"Dječak je bio izgubljen i odmah smo ga odveli da mu ukažu pomoć. Moj sin ima poteškoće u razvoju i nije bio svjestan šta se događa, bio je jako uplašen", ispričala je Frances.

Majka se zahvalila brzoj reakciji redara i liječnika na stadionu, a sin je ubrzo morao da napusti stadion. Policija istražuje ovaj slučaj.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi