Liverpoolovo pojačanje debituje u Merseyside derbiju?

Japanac ne može igrati sutra

Liverpoolovo pojačanje debituje u Merseyside derbiju?

Liverpoolovo novo pojačanje, Takumi Minamino, neće moći debitovati u sutrašnjoj utakmici Premiershipa protiv Sheffield Uniteda.

Ipak, Japanac bi mogao debitovati u dresu svog novog kluba u Merseyside derbyju, duelu Liverpoola i Evertona u trećoj rundi FA Kupa - nagovijestio je trener Redsa Jurgan Klopp.

Inače, Minamino ne može debitovati za Liverpool protiv Sheffield Uniteda jer pravila Premier lige zabranjuju nastupe u 21. kolu svim igračima koji zvanično pojačaju klubove u prva dva dana zimskog prelaznog roka.

Minamino, koji je stigao na Anfield iz Salzburga, će morati pričekati, ali možda samo do nedjelje.

"Biće u razmatranju za utakmicu sa Evertonom", rekao je Klopp na posljednjoj presici Liverpoola, pa, između ostalog, dodao:

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Doveli smo ga, momka koji je igrao kao lud protiv nas u Ligi prvaka, ako bude takav biće sve u redu. Vidjet ćemo kako će stvari teći u ovom periodu, sigurno neće proći 15 kola prije nego što ga budemo koristili, to ne ide tako. Da li je on gotov proizvod? Ne znam. Učimo o njemu i to je ono što želimo raditi. Igrat će, ali koliko će minuta dobiti, to ne znam".

Utakmica FA Kupa između Liverpoola i Evertona se igra u nedjelju na Anfieldu, a počinje u 17:01h.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi