Liverpoolu nije valjao, a danas se za njega bori Barcelona

Fudbaler Lazija na radaru Katalonaca

Liverpoolu nije valjao, a danas se za njega bori Barcelona

E. Čaušević

Nakon što je Andres Iniesta jučer saopštio da će na kraju sezone napustiti Barcelonu jasno je da će katalonski klub morati pronaći zamjenu za ovog virtuoza.

Iniesta je nakon 15 godina odlučio da je vrijeme da napusti Barcelonu i u finišu svoje karijere vjerovatno se okuša u dalekoj Kini. Barca će na ljeto morati u potragu za igračem koji će zamijeniti Iniestu ukoliko je to ikako moguće.

Na radaru katalonskog kluba nalazi se nekoliko fudbalera, a prema pisanju španskih medija na listi je i Luis Alberto. Ovaj fudbaler na sebe je skrenuo pažnju veoma dobrim igrama u Laziju, a nakon nekoliko godina ponovo bi se mogao vratiti u Španiju.

Alberto je ponikao u Sevilli, a prije pet godina čak je bio na posudbi u Barceloni B. 2013. godine potpisao je za Liverpool, ali je u dresu engleskog tima odigrao svega 12 utakmica. Nakon posudbi u Malagu i Deportivo klub s Anfielda ga je prodao Laziju.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Od 2016. godine pa do danas Luis Alberto je za rimski klub odigrao skoro 50 utakmica, a ove sezone postigao je 12 golova. Mundo Deportivo je objavio da je Barca pokazala interes za ovog igrača, te da su spremni platiti oko 40 miliona eura za njega.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi