Liverpulski derbi nije donio posebna uzbuđenja

Nula i podjela bodova

Liverpulski derbi nije donio posebna uzbuđenja

E. Škorić

Gradski derbi između Evertona i Liverpoola u 30. kolu engleske Premier lige završen je bez pogodaka.

Bez publike i prave atmsofere ovaj derbi je naravno bio manje zanimljiv od prethodnih, ali i igrači jednog i drugog tima potrudili su se da ga nemamo po čemu pamtiti, osim po nekoliko šansi u zadnjih desetak minuta.

Pravih prilika, onih stopostotnih, skoro da nije bilo u prvih 80 minuta. Liverpool je većim dijelom utakmice diktirao tempo, bio opasniji i imao više loptu u nogama, ali danas mašina Jurgena Kloppa nije bila dovoljno "podmazana".

Ipak, treba istaći da u sastavu nije bilo Robertsona, Salaha, Wijnalduma (koji je kasnije ušao) i uglavnom gostujući sastav nije bio kompletan od početka na Goodisonu.

Najbolju šansu imao je Everton u 80. minuti, zapravo više njih u kratkom periodu. Calvert-Lewin je imao dvije šanse, jednom nogom, nedugo nakon toga glavom, Adrian skida, a onda je Tom Davies pogodio stativu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

U 82. minuti Richarlison je nakon solo-prodora šutirao, Adrian spasio Liverpool. Za kraj su Redsi imali priliku, Fabinho u nadoknadi dobro izvodi slobodni udarac, ali je Pickford izbacio u korner.

Na kraju, u ništa posebnom derbiju mreže su mirovale, a Redsi su se i s njim primakli tituli. Trenutno na osam kola do kraja imaju 23 boda više od Cityja, koji doduše ima i utakmicu manje, pošto sutra dočekuje Burnley.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

Penderinos
Utakmica bez nekog rezultatskog značaja
1 3
BobPaisley
...katastrofa,odavno nisam gledao goru utakmicu,djelovalo je kao neka utakmica nase lige,a ne EPL...
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi