Ljekarski pregledi zakazani: Sampdoria se pojačava iz Valencije

Murillo se vraća u Seriju A

Ljekarski pregledi zakazani: Sampdoria se pojačava iz Valencije

Jeisona Murilla (27) je Barcelona zimus dovela na posudbu iz Valencije. Ipak, Katalonci nisu željeli otkupiti njegov ugovor, pa se on vratio u redove Šišmiša.

Neće se, međutim, dugo zadržati u "kampu" Valencije s obzirom da italijanski mediji tvrde da je njegov transfer u Sampdoriju dogovoren.

Navodno se očekuje da Murillo već u petak stigne u Đenovu i obavi ljekarske preglede.

Nakon toga bi njegov transfer u redove Sampdorije trebao biti ozvaničen. Inače, vjeruje se da vrijednost Murillovog transfera u Sampdoriju 15 miliona eura.

Ipak, neće se odmah raditi o trajnom transferu. Murillo zvanično u Sampdoriju stiže na posudbu s tim što će italijanski klub imati obavezu otkupa njegovog ugovora.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Na ovaj način se Murillo vraća u Seriju A nakon dvije godine. On je 2017. godine napustio Inter i za 13 miliona eura pojačao Valenciju.

U Inter je 2017. stigao iz Granade za osam miliona eura, a u svojoj karijeri je nastupao još za Las Palmas, Cadiz, te Deportivo Cali i Depor Aguablanca u Kolumbiji.

Top Komentari

amadeus21
Posudba 2m, otkup 12m
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi