Ljepotica sezone odigrana na Anoeti
Foto: EPA

Osam golova na meču Sociedad - Betis

Ljepotica sezone odigrana na Anoeti

Edmir Škorić

Nevjerovatnu utakmicu u okviru sedmog kola španske La Lige odigrali su Real Sociedad i Betis, a ona je završena rezultatom 4:4.

Na Anoeti je viđena prava nogometna ljepotica, čak osam golova i remi Sociedada i Betisa (4:4). Stvarno bi bilo da obje ekipe dobiju po tri boda, no moraju da se zadovolje bodom.

Golijada je počela u šestoj minuti, kada je Sanabria bio strijelac za goste, a onda Willian Jose i Oyarzabal donose preokret Baskima, da bi već u 28. minuti bilo 2:2, pošto je za goste drugi gol postigao Feddal.

U nastavku također po dva gola na obje strane. Samo što je počelo drugo poluvrijeme, Joaquin pogađa za novo slavlje Betisa, da bi Prieto u 57. minuti bio precizan za 2:2.

Nastavljaju se napadi s obje strane, da bi Leon u 84. minuti zabio pogodak za treće vodstvo Betisa danas, ali ni to nije bilo dovoljno, jer je Llorente u 86. minuti zabio za konačnih 4:4.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ovo je 13. bod Betisu koji se nalazi na četvrtom mjestu, dok Sociedad ima tri boda manje i zauzima osmo mjesto na tabeli.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi