Llorente: Teško je to kad ne igrate, morate biti razočarani
Foto: EPA

Napadač Tottenhama grije klupu Kaneu

Llorente: Teško je to kad ne igrate, morate biti razočarani

S. Bošković

Fernando Llorente, fudbaler Tottenhama priznao je da je frustriran nedovoljnom minutažom.

Španac je u Spursima zamjena za Harryja Kanea, te pored sjajnog Engleza ne može da dobije pravu priliku.

U posljednje dvije godine ovaj fudbaler je počeo samo 20 utakmica za Spurse, no povredom Kanea je uspio da se privremeno vrati u prvi tim.

"Morate se prilagoditi tome. Nalazim se u velikom klubu sa sjajnim igračima i na kraju trener je taj koji mora da napravi odluku jer samo 11 igrača može igrati od početka. Nije mu lako, a nije se lako ni izboriti za početni sastav pored toliko kvalitetnih igrača", rekao je Llorente za Sky Sports, te nastavio:

"Unutar mene je to mučenje. Svi igrači žele da igraju svakog vikenda, a svaki put kad ne igrate budete razočaran. No, to vam pomogne u tome da mentalno ojačate i kažete sebi: 'OK, ne igram, ali moram svaki dan sve više raditi i biti spreman kad dođe prilike".

"To je ideja koju ja imam u svojoj glavi, ali to je ujedno i teško jer ne možete doći u pravu formu ako ne igrate redovno 90 minuta. Pogotovo je to slučaj za mene kao napadača. Moram da se osjećam jako i da budem u najboljoj fizičkoj spremi kako bi pokazao sve svoje kvalitete".

Kane je startao u prvom polufinalnom meču Lige prvaka protiv Ajaxa zbog povrede Harryja Kanea, a ukoliko njegov tim uđe u finale vjerovatno će se naći i u početnom sastavu u utakmici u Madridu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ipak, morati će da pokaže mnogo bolju igru nego u prvom meču koji je njegov tim izgubio s rezultatom 1:0.

U tome će mu pomoći i povratak suspendovanog Son Heung - mina koji je jedan od glavnih kreativaca tima iz Londona, te bi s njim u sastavu Tottenham trebao da kreira više šansi za pogodak.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi