Stigao je 2012. u Tottenham, odlazi kao legenda kluba
FOTO - EPA

Lloris seli u SAD

Stigao je 2012. u Tottenham, odlazi kao legenda kluba

Adnan Beganović

Hugo Lloris, 37-godišnji francuski golman u januaru će potpisati ugovor sa Los Angelesom. Tako će završiti njegova fudbalska epizoda u Tottenhamu u koji je stigao 2012. godine.

Legendarni francuski golman Hugo Lloris u januaru će definitivno napustiti redove Tottenhama u kojem je ostavio neizbrisiv trag.

Naime, posljednje informacije koje dolaze iz Engleske govore da je Lloris dogovorio saradnju sa Los Angelesom i da će odmah početkom naredne godine potpisati za ovaj klub iz Sjedinjenih Američkih Država.

Lloris je ugovorom za Tottenham vezan do ljeta naredne godine, ali neće ga odraditi do kraja, iako se tako činilo nakon što ljetos nije napustio klub.

Mnogo se govorilo o njegovom odlasku, no ipak je ostao u Tottenhamu, ali u ovoj sezoni 37-godišnji čuvar mreže nije dobio priliku da brani, pa je odlazak pola godine prije isteka ugovora zapravo očekivan.

Lloris i Dier u zagrljaju nakon utakmice sa Manchester Cityjem

Lloris je inače golman koji je obilježio jednu eru slavnog engleskog kluba. Stigao je u Tottenham 2012. godine iz Lyona u kojem je brabio četiri sezone.

Ukupno je u Premiershipu odigrao 361 utakmicu, a na čak 128 mečeva je uspio svoju mrežu sačuvati netaknutom.

U svim takmičenjima je za Tottenham upisao 444 nastupa uz 151 bez primljenog pogotka, a za reprezentaciju Francuske odigrao je 145 utakmica.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi