Mjesto na kojem je poznati klub pisao svoju historiju više ne postoji

Prepušten sam sebi, a na kraju i uništen

Mjesto na kojem je poznati klub pisao svoju historiju više ne postoji

A. Čaušević

Da klubovi mijenjaju stadiona postala je normalna pojava pogotovo posljednjih godina. 

Špansko ostrvo Mallorca je nekoliko decenija imalo prelijepi "stadiončić" kapaciteta 30.000 gledatelja koji se zvao Estadio Llujis Sitjar.

Mallorca je na tom stadionu bila domaćin od otvaranja 1945. sve do 1999. godine kada su preselili na novoizgrađeni stadion Ono Estadi koji se trenutno zove Iberostar.

Ovaj klub je na Lluis Sitjaru odigrao niz kultnih utakmica uključujući i trijumf nad Real Madridom od 5:2 davne 1962. godine.

Na ovom mjestu je klub ostvario i najpoznatiju pobjedu u klupskoj historiji kada je u polufinalu Kupa Kupova 1999. godine izbačen Chelsea. U finalu je upisan poraz od Lazija.

Nakon što je Mallorca preselila na novi stadion, na starom su igrale rezerve kluba sve do 2007. godine.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Poslije toga je prepušten sam sebi počeo propadati. Terene je zarastao, dok su i tribine postale zapuštene.

Nakon toga je donesena odluka da se kultni stadion sruši. Rušenje je počelo u novembru 2014. godine, a sa tla zemlje je zauvijek obrisan u aprilu 2015. godine.

Top Komentari

Nerealno
A vi kasnite 7 godina haha
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi