U Evropi se sastaju ljuti rivali sa prostora bivše Jugoslavije, premije za prolazak su astronomske!

Zaista nevjerovatna cifra

U Evropi se sastaju ljuti rivali sa prostora bivše Jugoslavije, premije za prolazak su astronomske!

Admin Čaušević

Utakmice klubova sa prostora bivše Jugoslavije uvijek bude posebnu pažnju u regionu.

Otkako je Kosovo steklo nezavisnost susreti klubova iz te zemlje i Sjeverne Makedonije su svojevrsni derbiji na međunarodnom nivou.

U prvom kolu kvalifikacija za Konferencijsku ligu rivali su Llapi s Ksoova i Shkupi iz Sjeverne Makedonije. Prvi meč je donio pobjedu Makedonaca sa 2:0.

Ipak, Kosovari se nemaju namjeru predati tek tako lako te su pripremili zaista astronomske premije, barem za naše uslove, u slučaju prolaska dalje.

Naime, mediji na Kosovu su objavili vijest da će svaki igarč Llupija u slučaju da prođe dobiti po 30.000 eura.

Radi se o zaista ogromnoj cifri. To bi značilo da će sav novac od UEFA-e zapravo otići igračima jer učešće u prvom kolu donosi 150.000 eura, a prolazak dodatnih 350.000 eura.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

Ove iznose premija je igračima obećao prvi čovjek kluba Bakir Batatina.

Prvi susret je pokazao da je Shkupi daleko kvalitetnija momčad te će Llupiju trebati pravo malo čudo, pa možda i ne čudi zašto su igračima obećane astronomske premije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi