Lob "sa pola" terena obilježio prvi meč nakon pauze u Danskoj

Nastavio se danski šampionat

Lob "sa pola" terena obilježio prvi meč nakon pauze u Danskoj

Danas se zvanično, nakon višemjesečne pauze zbog pandemije novog koronavirusa, nastavila sezona danske Superlige, utakmicom Aarhusa i Randersa.

Imalo se šta vidjeti na utakmici 21. kola koja se zvanično igrala pred praznim tribinama. Međutim, na tribine su postavljeni kartonski isječci s likovima navijača, ali i ekrani i kamere - navijači su pomoću platforme Zoom mogli pratiti utakmicu, a igrači su njihova lica i reakcije mogli gledati na ekranu.

Ono što je međutim obilježilo utakmicu jeste gol Randersa za 0:1 u 36. minuti. Simon Piesinger je uputio lob udarac skoro sa pola terena, sa više od 40 metara i lobovao golmana Aarhusa za prednost svog tima.

Ipak, Randers nije uspio sačuvati prenodst pošto je Mortensen u drugoj minuti sudijske nadoknade postavio konačniih 1:1.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi