U danskom Aarhusu spremili iznenađenje za navijače: "Prvi smo u svijetu koji će to uraditi"

Navijači mogu odabrati poziciju

U danskom Aarhusu spremili iznenađenje za navijače: "Prvi smo u svijetu koji će to uraditi"

S. Mlaćo

Zanimljivu ideju spremili su u danskom Aarhusu. Naime, navijači će moći gledati duel prvog kola protiv Randersa koji je zakazan 28. maja.

U Aarhusu su se dosjetili aplikacije Zoom koja je tokom pandemije postala najpopularnija video platforma.

Naime, Aarhus će postaviti 22 velika ekrana s kojih će navijači moći da prate utakmicu. Prethodno moraju da kupe kaprtu, odnosno šifru za aplikaciju i izaberu s koje će pozicije, odnosno s kojeg ekrana da gledaju utakmicu.

Navijači će na taj način moći da uživo prate utakmicu.

"Ponosno smo što smo prvi klub na svijetu koji će digitalnu eru iskoristiti na ovakav način. Neko vrijeme će se igrati bez gledalaca, pa možemo da podstaknemo i drugove klubove", istakli su iz Arhusa.

Arhus je odlučio da dio "tribine" dobiju i navijači Randersa koji budu željeli kupiti kartu na isti način.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi