Loew: Nisam očekivao finale sa ovakvom ekipom

Selektor reprezentacije Njemačke jasan

Loew: Nisam očekivao finale sa ovakvom ekipom

D. Rakanović

Selektor reprezentacije Njemačke Joachim Loew  izjavio je da se njegovi izabranici žele nagraditi za naporan rad i uzeti titulu na Kupu Konfederacija.

Njemačka je u polufinalu Kupa Konfederacija savladala Meksiko sa 4:0. 

“U utakmicama poput ove, kada morate izboriti finale, morate prebroditi loše faze i držati se zajedno. To je iskustvo koje morate proći. Ja sam vidio korak naprijed”, rekao je Loew.  

On je priznao da nije očekivao finale sa ovakvom ekipom. 

“Kao selektor uvijek se nadate da ćete izboriti finale turnira. Ali ne možete to očekivati s ovakvom našom ekipom. Ali, momci su se borili i zaslužili su biti u finalu", rekao je Loew i dodao: 

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

“Bilo je vrlo važno da smo krenuli dobro jer to nismo napravili u nekim drugim utakmicama. Želimo se nagraditi za naporan rad i uzeti naslov. To je kristalno jasno”.

Njemačka će u finalu igrati protiv Čilea koje je na rasporedu u nedjelju od 20 sati. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi