Selektor ženske reprezentacije BiH

Lojo: Razmišljamo samo o Slovačkoj, prvo kolo je nepoznanica

Ženska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine će u subotu protiv Slovačke otvoriti novi ciklus kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Naša reprezentacija se nalazi u grupi A sa Slovačkom, Crnom Gorom i Islandom, a selektor Goran Lojo najavio je predstojeću utakmicu i poručio da je trenutno fokusiran samo na prvi meč protiv Slovačke.

"Danas nam je treći dan rada, pripremamo se za Slovačku. Zadovoljni smo kako teku pripreme. Mali broj dana nam je na raspolaganju ali potrudit ćemo se da što bolje uigramo ekipu i da se što bolje pripremimo za Slovačku, a onda ćemo razmišljati o sljedećim utakmicama", započeo je Lojo, te nastavio:

"Slovačka je respektabilna reprezentacija koja je na prošlom Evropskom prvenstvu osvojila osmo mjesto, dok nas na tom prvenstvu nije bilo od 1999. Dat ćemo sve da im pružimo dostojan otpor i ostvarimo pozitivan rezultat".

"Prvo kolo je jedna velika nepoznanica za sve reprezentacije s obzirom da su se rosteri dosta promijenili u odnosu na prošli ciklus. Poslije toga bi mnoge stvari mogle biti jasnije, ali sada razmišljamo samo o utakmici sa Slovačkom".

Selektor BiH se nada da će dvorana u Skenderiji biti dobro ispunjena u subotu od 18 sati.

"Nadam se podršci, KSBiH je omogućio besplatan ulaz na utakmicu i iskoristio bih priliku da pozovem sve ljubitelje košarke da prisustvuju utakmici i pruže košarkašicama podršku", zaključio je Goran Lojo.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi