Hajduk se nije nadao onom što je dobio u Zagrebu
Foto: Ronald Gorsic / CROPIX

Kiks Splićana

Hajduk se nije nadao onom što je dobio u Zagrebu

Midhat Šljivak

Lokomotiva je u 18. kolu HNL-a u Kranjčevićevoj dočekala Hajduk, a na kraju u ovom duelu pobjednika nije bilo - 1:1

Hajduk je kao favorit došao u Zagreb na meč s Lokomotivom. Međutim, Splićani kući nose samo jedan bod kojeg su uz dosta muke osvojili.

Lokomotiva u petoj minuti propušta veliku šansu. Goričan se našao u velikoj prilici, Lučić čudesno brani i spašava Splićane.

Puktaš je uzvratio na drugoj strani. Čavlina mu je prvi put skinuo, zatim je Amerikanac šutirao pored gola i propale su dobre prilike.

A onda u 25. minuti hladan tuš za Hajduk. Mudražija dobro ubacuje na peterac, tamo je Silvio Goričan koji glavom zabija za 1:0.

Oglasi

Tri minute kasnije golman Lokomotive Čavlina je u glavnoj ulozi. Nevjerovatnom intervencijom zaustavlja udarac Marka Livaje i spašava svoj tim.

Vodstvom domaćeg tima otišlo se na odmor, da bi u nastavku Hajduk krenuo u potpunu ofanzivu i dominirao je terenom.

Nije tim Mislava Karoglana mogao doći do ekspresnog izjednačenja, ali do njega su došli u 75. minuti susreta. Samo što je ušao u igru Marokanac Yassine Benrahou pogađa za 1:1.

Tražio je naravno tim s Poljuda potpuni preokret. Međutim, Lokomotiva se odbranila, imala je čak šansu i da pobjedi i na kraju Hajduk iz Zagreba nosi samo jedan bod.

Hajduk je i dalje na vrhu HNL-a s 40 bodova, osam manje i dvije utakmice manje ima Rijeka, a Dinamo je treći s 30 bodova, ali i čak tri utakmice manje od velikog rivala.

Lokomotiva je upisala nevjerovatni deveti remi ove sezone i ovaj tim je trenutno na šestoj poziciji sa 18 osvojenih bodova.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

HNL, 18. kolo:

Lokomotiva - Hajduk 1:1

Zaprati HNK Hajduk, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HNK Hajduk Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Kakaks
Kladiona...
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti