Kada druženje postane iživljavanje: "Isticali su se u laktanju, pogrdnim riječima i  udaranju"
FOTO: Lokomotiva Miričina

Iz BiH poslana tužna slika

Kada druženje postane iživljavanje: "Isticali su se u laktanju, pogrdnim riječima i udaranju"

A. Čaušević

Prijateljske utakmice niželigaša bi trebale obično da proteknu kao dobro druženje, pogotovo u vrijeme pandemije koronavirusa. Međutim, ono što je trebalo biti jedno obično subotnje popodne za fudbalere Lokomotive iz Miričine se pretvorilo u pakao. 

U subotu su se na pomoćnom stadionu Luke u Gračanici sastali niželigaši Lokomotiva iz Miričine i Mladost iz Malešića. Taj susret je prekinut u 62. minuti poslije ozbiljne povrede koju je dobio fudbaler Lokomotive, Maid Okić.

Okić je u nekoliko navrata bio žrtva nekoliko brutalnih startova i udaranja protivničkih igrača, a na kraju je kolima Hitne pomoći u obližnji Dom zdravlja. 

Akter jučerašnje utakmice bio je i Uroš Đukić koji je prije godinu i pol također na meču protiv Mladosti iz Malešića doživio prijelom obje kosti na potkoljenici.

"Od samog starta utakmica je ličila na sve osim na prijateljsku. Fudbaleri Mladosti nemoćni u namjerama da prikazu Fudbalski kvalitet isticali su se u udaranju laktovima, pogrdnim riječima, namjernim udaranju i svim onim nefudbalskim stvarima. U namjeri da se povrijede igrači Lokomotive jednom od fudbalera Mladosti to polazi za rukom", rekao je Đukić na startu razgovora za SportSport.ba te nastavio.

Oglasi

"Deblji kraj izvukao je fudbaler Lokomotive Maid Okić koji glavom udara u obližnji zid. Nakon čega gubi svijest i biva prebačen kolima hitne pomoći u zdravstvenu instituciju. Ovakve stvari svakako nisu poželjne na fudbalskim terenima, a pogotovo ne na prijateljskim utakmicama , koje osim uigravanje timova služe i za druženje među ekipama. Nadam se da u budućnosti neće biti ovakvih situacija u našem fudbalu i da će savez strožije kazniti izazivače nereda. Saigracu želim brz oporavak , a izazivačima ovog incidenta više fudbalske kulture."

Kazao nam je da je u stalnom kontaktu s Okićem. Pitali smo ga i šta bi mogao biti povod za agresivnu igru igrača Mladosti.

"Nakon pretraga više će se znati o njegovom stanju, u stalnom smo kontaktu od ovog nemilog događaja. Povod za ovakvo ponašanje je manjak kulture i poštovanja odnosno fair playa kod igrača Mladosti."

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Sjever:

Đukić nam je kazao da sumnja kako su se iz Mladosti izvinili Okiću zbog starta.

"Iskreno ne znam, ali poznavajući protivničku ekipu ne vjerujem. Jer sam i sam doživio povredu u utakmici protiv pomenute ekipe i rijeci izvinjenja tada sam dobio jedino od Karaduz Kenana dobro poznatog imena sa naših terena. Od članove Uprave, igrača i navijača nisam dobio rijeci izvinjenja", završio je Đukić.

Top Komentari

to_je_tako
Dođu vam ljudi u goste i još vas istuku. Eee Boze sačuvaj, umjesto da vi koji pratite to sa strane, zovete još nekolicinu vaših kao “pojačanje”, pa kad dođu, ni ne čekate prvi sljedeći prekršaj, nego uletite usred utakmice i rastaviti ih batinama nasred terena, vi doživljavate da vas oni kući tuku. Moj Boze! ??‍♂️
11 1
Vienner
Treba ukinuti seoske lige nek idu u sumu s drvima radit i obradjivat zemlju nije za svakog fudbal
9 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti