Meč u Srebreniku morao biti prekinut: "Pred svlačionicom sam znao da su nogometaši pozitivni"
FOTO: Facebook OFK Gradina

Trener Lokomotive u otvorenom razgovoru najavio i odlazak

Meč u Srebreniku morao biti prekinut: "Pred svlačionicom sam znao da su nogometaši pozitivni"

S. Mlaćo

Pomalo nevjerovatna situacija zadesila se jučer u 1. kolu Druge lige FBiH grupa Sjever.

Naime, nogometaši Lokomotive iz Mirčine gostovali su kod Gradina iz Srebrenika i upisali poraz od 6:0, a susret je prekinut u 73. minuti. Gosti su ostali sa samo šest igrača na terenu i glavni sudija je prema pravilima pokazao put u svlačionicu.

Gosti su u zapisniku na startu imali samo 11 nogometaša, a prema Cometu nikoga nije bilo na klupi ni od trenera, te medicinskog osoblja.

Za SportSport.ba je o cjelokupnoj situaciji govorio trener Lokomotive Samir Hadžimahović. Ljubazni Hadžimahović opisao je situaciju pred meč, te najavio i odlazak sa klupe kluba iz Miričine.

"Došao sam na utakmicu, te pred svlačionicom saznao da je 5-6 igrača nalazom koji je urađen pozitivno na koronu. Nije to nalaz iz nosa, nego krvni nalazi. Automatski smo odmah ostali bez šest igrača. Ja nisam testiran jer se ne smijem testirati zbog transplatacije. I mimo toga smo imali jednog igrača koji nije registrovan, drugog sa tri žuta, dok je kod trećeg sestra se udavala i nije mogao doći", priča Hadžimahović.

Problem Lokomotive sigurno će biti i još izraženiji u nižem rangu našeg nogometa i kod ostalih klubova. Plana za rješenje situacije nema, pa je problem još veći.

"Sigurno da će to biti problema. Igrali su igrači koji nisu ni sanjali da će početi utakmicu. Preuzeo sam ekipu prije 15 dana, nije se moglo ništa drugo očekivati od ovakvog poraza"-

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Sjever:

Razmišlja o odlasku. Razloz su sasvim ljudski i zaista Hadžihamović zaslužuje sve pohvale odnosom koji želi pokazati.

"Moram riješiti svoj status. Kada smo dogovarali nismo planirali da će biti ovo testiranje, a ja neću smjeti da se testiram. Ponudit ću razlaz, a oni će morati imati trenera kako ne bi plaćali visoke kazne. Ja neću da budem nekorektan, a oni su bili veoma korektni", dodao je Hadžimahović na kraju razgovora za SportSport.ba.

Top Komentari

SilverTownBoys1333
E moj treneru. Napustili ste teren sramno.... i ti neki sportski radnik. Srami se.
1 8
SilverTownBoys1333
Do kad ces brisat komentare S.M. Jel te sramota.
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi