Lokomotiva sigurna u Andori, Admira kiksala
Foto: EPA

Evropska liga

Lokomotiva sigurna u Andori, Admira kiksala

Završeno je pet utakmica današnjeg programa 1. pretkola Evropske lige.

Lokomotiva iz Zagreba je bila sigurna u Andori, gdje je rezultatom 3:1 savladala domaću Santa Colomu. Golove za hrvatskog predstavnika postigli su Marić u 20. i 73. i Prenga u 65. minuti, dok je utješni pogodak za domaće djelo Reisa.

Admira je na svom terenu remizirala sa Myjavom odigravši 1:1. Austrijski tim je poveo preko Bajramija u 34. minuti i imao je prednost sve do 73. minute, kada je Kona pogodio za 1:1.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Latvijski Ventspils je na svom terenu rutinski slavio protiv Vikingura sa 2:0, dok je Dila Gori minimalno trijumfovao nad Shirakom (1:0). Aktobe i MTK su u Kazahstanu remizirali odigravši 1:1.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi