Lokomotiva, Čukarički i Koper upisali gostujuće pobjede

1. pretkolo Evropske lige

Lokomotiva, Čukarički i Koper upisali gostujuće pobjede

Odigrane su i posljednje utakmice današnjeg programa 1. pretkola Evropske lige.

Lokomotiva iz Zagreba je na gostovanju u Velsu slavila protiv Airbusa rezultatom 3:1. Domaće je u prednost doveo Riley golom u 28. minuti, da bi u nastavku utakmice Šovšić, Marić i Kolar pogocima kreirali potpuni preokret i doveli svoj klub na vrata plasmana u narednu rundu.

U dvoboju dva kluba sa prostora bivše Jugoslavije su večeras snage odmjerili Domžale i Čukarički. Osvajač Kupa Srbije je bio bolji rezultatom 1:0, a gol odluke postigao je Matić iz penaal u 43. minuti. Domaći tim je od 47. minute igrao sa igračem manje, a Čukarički je propustio realizovati još jedan jedanaesterac i nekoliko dobrih prilika kojim bi bili još sigurniji u plasman dalje.

Koper je na Islandu slavio protiv Vikingura rezultatom 1:0, dok je Budućnost na svom terenu poražena od latvijskog Spartaksa sa 3:1. MTK i Vojvodina su odigrali miroljubivih 0:0 u Mađarskoj, te će se pitanje pobjednika ovog dvomeča rješavati u Novom Sadu.

Vrlo ubjedljivi su bili fudbaleri Vaduza i Slovana iz Bratislave. Klub iz Lihtenštajna je sa 5:0 slavio protiv La Fiorite, dok su Slovaci sa 6:0 pregazili College Europu iz Gibraltara. West Ham je sa drugim timom bio prilično miroljubiv, pa je ekipu Lusitanosa sa Andore kući ispratio sa samo tri gola u mreži.

Dodajmo na kraju da će se Olimpic u slučaju prolaska u 2. pretkolo najvjerovatnije susresti sa Linfieldom iz Sjeverne Irske, koji je večeras na domaćem terenu sa 2:0 savladao Runavik.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

1. pretkolo Evropske lige:

College Europa (Gib) - Slovan Bratislava (Svk) 0:6
Airbus (Wal) - Lok. Zagreb (Cro) 1:3
Celje (Slo) - Slask (Pol) 0:1
Domzale (Slo) - Cukaricki (Srb) 0:1
G.A. Eagles (Ned) - Ferencvaros (Hun) 1:1
Vikingur (Fai) - Rosenborg (Nor) 0:2
Newtown (Wal) - Valletta (Mlt) 2:1
Buducnost (Mne) - Spartaks (Lat) 1:3
La Fiorita (San) - Vaduz (Lie) 0:5
MTK Budapest (Hun) - Vojvodina (Srb) 0:0
Birkirkara (Mlt) - Ulisses (Arm) 0:0
Cork City (Irl) - KR Reykjavik (Ice) 1:1
Crvena Zvezda (Srb) - K. Almaty (Kaz) 0:2
Glenavon (Nir) - Soligorsk (Blr) 1:2
Linfield (Nir) - Runavik (Fai) 2:0
UC Dublin (Irl) - Dudelange (Lux) 1:0
West Ham (Eng) - Lusitanos (And) 3:0
Glentoran (Nir) - Zilina (Svk) 1:4
Shkendija (Mac) - Aberdeen (Sco) 1:1
Vikingur Reykjavik (Ice) - Koper (Slo) 0:1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.