Lončar pred potpisom za klub iz Premiershipa, finansijska injekcija stiže na Pecaru

Bh. reprezentativac blizu transfera karijere

Lončar pred potpisom za klub iz Premiershipa, finansijska injekcija stiže na Pecaru

H. Zilić

Fudbalski reprezentativac Bosne i Hercegovine Stjepan Lončar, pred transferom je karijere.

Bivši fudbaler Širokog Brijega u narednim danima bi trebao staviti potpis na ugovor sa engleskim Norwichem koji se vratio u Premiership.

O ovom transferu već su ranije pisali engleski mediji, a prema informacijama do kojih je došao SportSport.ba, Lončaru je preostalo da još završi neke detalje i ako ne dođe do neočekivanog preokreta, Bosna i Hercegovina će imati još jednog fudbalera u Premiershipu.

Sadašnji Lonačrov klub Rijeka bi zaradila od transfera blizu tri miliona eura, a procenat bi imao i Široki Brijeg kao matični klub, što bi svakako bila dobra finansijska injekcija za tim za Pecare.

Lončar je odigrao 15 utakmica za omladinske selekcije Bosne i Hercegovine, a upisao je i devet nastupa za A tim. 

Pored Širokog i Rijeke, igrao je i za Neretvanac.

Nakon sjajnih igara u Rijeci bio je na meti i pojedinih klubova iz Italije, ali Norwich je bio najkonkretniji.

Ostrvski mediji također prenose vijest da bi Lončar do kraja juna trebao biti među Kanarincima. Bosna i Hercegovina ne igra na EURO-u tako da ne bi predstavljalo problem da se transfer realizuje do početka jula.

Potražite više informacija na temu Premier league:

U Norwichu je dobar pečat ostavio još jedan bh. veznjak Mario Vrančić, koji napušta Kanarince, ali izgleda da će zastava Bosne i Hercegovine ponovo biti u svlačionici Norwicha.

Zeleno-žuti žele da izbore opstanak u Premierhsipu, jer su ih već prozvali "jo-jo" tim, obzirom da iz sezone u sezonu sele iz Premiershia u Championship i obrnuto.

Promo

Top Komentari

jassony
Da se i ova prevara hoce prodat da ga se reprezentacija kutarise vise
7 13
Hamza123456789
Ovaj ima jaceg menadzera od Ronalda
13 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi