Trojica fudbalera napuštaju Norwich, među njima i Mario Vrančić

Kanarince na ljeto očekuju velike igračke promjene

Trojica fudbalera napuštaju Norwich, među njima i Mario Vrančić

H. Zilić

Velike promjene na ljeto očekuju Norwich City koji je izborio povratak u Premiership.

Mladi fudbaler Olivier Skipp vraća se u Tottenham. Skipp je odigrao sjajnu sezonu u Championshipu u redovima Norwicha s kojim je izborio pomenutu promociju u Premeirship.

Ovaj fudbaler igra na poziciji štopera i zadnjeg veznog, a ove sezone je za Kanarince odigrao čak 47 mečeva. Skipp ima i devet nastupa za U21 selekciju Engleske. Velika je nada ostrvskog fudbala, a posudba u Norwichu mu je bila pravi potez u njegovom razovju. Dijete je Tottenhama, prošao je sve omladinske selekcije londonskog tima. Posbeno se izdvajao u kadetskoj konkurenciji, gdje je bio i lider U16 reprezentacije Engleske za koju je skupio 13 nastupa.

Skippa vide uskoro i kao "A" reprezentativca Engleske. Trenutna vrijednost mu je osam miliona eura, a ova cifra će na ljeto sigurno biti veća posebno nakon sjajne sezone u dresu Norwicha. Kanarinci su probali otkupiti ugovor Skippa da ga zadrže, ali u Tottenhamu nisu htjelu da čuju za tu varijantu i ovog odličnog fudbalera vraćaju sa posudbe. Nema sumnje nakon ovakvog dokazivanja u Championshipu da će biti u ozbiljnim kombinacijama Tottenhama naredne sezone.

Iz Norwicha su objavili vijest da neće produžiti ugovore sa Alexom Tetteyom i našim Marijom Vrančićem, kojima ugovori ističu na ljeto.

"Alex i Mario su puno dali za naš klub. Želimo im se zahvaliti na svemu i poželjeti mnogo sreće u daljoj karijeri. Njihovi ugovori ističu na ljeto. Mnogo su dlai za klub i to nikada nećemo zaboraviti", stoji u saopštenju Norwicha.

Pisalo se ranije da bi Vrančić mogao karijeru nastaviti u Bundesligi, ali bilo je interes i nekih turskih klubova. Više infomracija ćemo svakako znati na ljeto.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije