Londonski klub kreće po Hadžikadunića, poznato je koliko Rusi traže za novog Zmaja

West Ham prati bh. defanzivca

Londonski klub kreće po Hadžikadunića, poznato je koliko Rusi traže za novog Zmaja

E. Škorić

Prema švedskom mediju Aftonbladet, West Ham je navodno "pomno pratio" ruski Rostov i novopečenog bh. reprezentativca Dennisa Hadžikadunića.

Hadžikadunić (22) je iz švedskog Malmea prešao u ruski Rostov i tamno igra standarndo i zaista dobro, pa i ne čudi da je engleski West Ham odlučio da ga skautira i nije isključeno da će uskoro poslati ponudu.

Aftonbladet tvrdi da će West Ham vjerojatno ući u pregovore sa Rostovom, a Rusi za mladog štopera traže najmanje 6,5 miliona eura.

West Ham je pratio i Wesleyja Fofanu iz Saint-Etiennea, no njegova cijena od 33 miliona funti ipak je previsoka za Čekićare, pa im je Hadžikadunić jedan od primarnih ciljeva.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Iako je predstavljao Švedsku na svim razinama, ranije ovog mjeseca Hadžikadunić je odlučio predstavljati Bosnu i Hercegovinu i nedavno je stigla potvrda da je stekao pravo nastupa za Zmajeve.

Očekuje se da i on, ali i Malmeov "Šveđanin" Anel Ahmethodžić budu u konkurenciji za mečeve baraža za EP i vjerovatno će im selektor Dušan Bajević uručiti pozive. To što Hadžikadunića traži West Ham, samo po sebi je dokaz kakvog igrača smo dobili.

Top Komentari

tbra
Mashallah necemo li dobiti konacno jakog igraca na stoperskoj poziciji.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi