Lopetegui: Bez Ronalda? Uzbudljiv sam, pravi izazov je pred nama

Trener Reala na današnjoj press konferenciji

Lopetegui: Bez Ronalda? Uzbudljiv sam, pravi izazov je pred nama

Edmir Škorić

Juel Lopetegui je danas održao press konferenciju pred meč s Manchester Unitedom u SAD-u, a glavna tema je bilo može li njegov tim naredne sezone preživjeti bez Cristiana Ronalda.

Lopetegui je za vrijeme SP-a napustio Španiju i imenovan je za novog trenera Reala, ali jednog novog tima Kraljeva jer u njemu poslije devet sezona neće biti Portugalca i najboljeg igrača svijeta Cristiana Ronalda.

"Kada sam potpisao, Ronaldo je i dalje bio naš član, ali ubzro je izrazio namjeru da ode. Ovo je veliki i uzbudljivi izazov, moramo pokušati bez Ronalda da osvajamo titule i da budemo konkurentni. Ne sumnjam da će svi igrači koje imamo odreagovati na Ronaldov odlazak i da će pokušati da nastave taj put" kazao je Lopetegui.

O Baleu je rekao da je sretan što je ostao.

"Ubijeđen sam da će Bale i ove godine puno toga učiniti. Izvanredan je igrač i dat će sve od sebe, a dosta toga radit ćemo s njim u centru. I on i Benzema su puni entuzijazma, imaju veličanstvenu priliku da dokažu da mogu i bez Ronalda".

Keylor Navas?

"Razgovarao sam s Navasom i sretan sam što ga imamo, a i on je sretan. Ništa više ne mogu reći. Keylor je ključan u ovom timu i nastavit ćemo da tako bude. Želimo da i dalje uživamo u njegovim odbranama".

Hoće li Real dovesti novu 'devetku'?

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Nećemo pričati o nečemu što još nije poznato. Ne volim pričati o stvarima koje se nisu desile, ali stvarnost je da sam ubijeđen da imam pravi tim".

Unatoč riječima Lopeteguija, Real će sasvim sigurno raditi na dovođenju novog golmana i jedne zvijezde koja će zamijeniti Ronalda, pa bilo to da se radi o Edenu Hazardu ili nekom drugom.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mirsad Ibrahimovic
Mislis mozda uzbudjen a ne uzbudljiv
5 0
Putnik 123
JEBAVAT CE VAM MAME KO GODD STIGNE PICKE PRODANE
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi