"Lopetegui mi je rekao da me želi u timu, ali dvije sedmice na tržištu su vječnost"
(Foto: EPA)

Borja postao novi član Levantea

"Lopetegui mi je rekao da me želi u timu, ali dvije sedmice na tržištu su vječnost"

M. Šljivak

Madridski Real poznat je kao tim koji ne daje previše šanse igračima iz vlastitog pogona.

U odnosu na devesete godine kada su iz Realove škole izašla velika imena poput Raula, Gutija ili Casillasa, posljednjih godina većina omladinaca zaobilaznim putem dođe do šanse u timu sa Santiago Bernabeua.

Jedan od onih koji je tražio šansu ove sezone je 21-godišnji napadač Borja Mayoral. Trener Julen Lopetegui mu je obećao šansu u klubu, gdje je trebao biti prva zamjena za Karima Benzemu.

Međutim, Real se odlučio vratiti Mariana Diaza iz Lyona, a mladi napadač je posuđen Levanteu.

"Da nije došao Mariano vjerovanto bih bio u Realu. Razgovarao sam sa Lopeteguijem dvije sedmice ranije i jasno mi je rekao da me želi u timu. Dvije sedmice su vječnost kada je tržište u pitanju i svašta se može dogoditi", rekao je Borja.

Istakao je da je Levante izabrao pored još dvije primamljive ponude.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Imao sam opcije odlaska u Levante, Sevillu i Alaves. Sve se dešavalo brzo i morao sam odlučiti. Vidio sam da je Levante krenuo dobro u sezoni, da igraju sa dvojicom napadača, a i ranije sam razgovarao sa trenerom koji me je želio u timu i odabrao sam ovaj klub", rekao je Mayoral.

Ovaj mladi napadač bi u novom timu trebao debitovati na meču protiv Espanyola, a izabrao je i čudan broj za napadača, pa će u timu iz predgrađa Valencije nositi broj dva.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti