Lopetegui ponovo postaje selektor?

Nakon što je dobio otkaz u Realu

Lopetegui ponovo postaje selektor?

Doskorašnji trener Real Madrida Julian Lopetegui, čini se, neće dugo tragati na novim angažmanom.

Lopetegui je na Santiago Bernabeu kao trener proveo manje od četiri mjeseca, u čemu su uveliko doprinijeli i loši rezultati koje su Kraljevi bilježili pod njegovim vodstvom, a novi posao Španac neće dugo čekati.

Naime, inostrani mediji su objavili da je 52-godišnji Lopetegui glavni kandidat za preuzimanje reprezentacije Sjedinjenih Američkih Država koju trenutno vodi Dave Sarachan, ali je samo prolazno rješenje.

Ovom stručnjaku ne bi bilo strano da vodi reprezentaciju, pošto je selektorsku ulogu imao priliku obnašati i u mlađim kategorijama Španije, a uz Real Madrid kao trener je još vodio Rayo Vallecano i Porto.

Navodno je i Lopetegui izrazio spremnost da preuzme Sjedinjene Američke Države, tako da se uskoro očekuje zvanilan dogovor.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi