Lopetegui 'progovorio' o otkazu u reprezentaciji: Od Moskve do Madrida nisam progovorio ni riječ
Lopetegui je dobio otkaz na klupi Španije jer je potpisao ugovor sa Real Madridom, ali samo nekoliko mjeseci kasnije neslavno se završila njegova epizoda u Kraljevskom timu.

Nekadašnji selektor Španije

Lopetegui 'progovorio' o otkazu u reprezentaciji: Od Moskve do Madrida nisam progovorio ni riječ

Ako postoji neko kome će 2018. godina ostati upamćena kao vrlo loša, onda je to španski trener Julien Lopetegui. 

Podsjetimo, on je godinu počeo kao selektor Španije s kojom se spremao za Svjetsko prvenstvo u Rusiji. Ipak, samo nekoliko dana pred početak Mundijala, objavljeno je da se Lopetegui dogovorio sa Realom i da će nakon Svjetskog prvenstva preuzeti klupu Kraljeva.

To se nije svidjelo ljudima iz Fudbalskog saveza Španije i Lopetegui je smjenjen samo dan ili dva pred početak turnira. Danas, nekoliko mjeseci kasnije, on je u razgovoru za BBC objasnio šta se zapravo desilo:

"Nisam mogao da spavam, nisam znao gdje se nalazim. Jednog dana sam bio u Rusiji, sremao tim za Mundijal, sljedećeg sam bio na Santiago Bernabeu s novim timom. Bilo je sve to veoma brzo, emocije su bile jake. Svjetsko prvenstvo mi je bilo san. Emocije su bile prejake i nekad ih ne možeš kontrolisati".

"Nije mi bilo lako. Radili smo naporno dvije godine i znao sam da smo spremni za sjajan turnir u Rusiji. Dva mjeseca ranije sm potpisao novi ugovor i oni su mi rekli da postoji izlazna klauzula. Ja sam pristao i onda se desio Real. Bili smo ubjeđeni da trebamo iznijeti tu informaciju u javnost i desila se press konferencija".

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

"Poslije te konferencije smo imali najbolji trening u te tri sedmice. Bili smo svi sretni, ali predsjednik je odlučio da mi uruči otkaz. Bilo mi je teško i nikad to neću zaboraviti. Osjetio sam da to nije bilo fer. Pet sati je trajao let iz Moskve u Madrid, ja nisam progovorio ni riječ. Ali, to je život", rekao je Lopetegui.

Podsjetimo, on je neslavno završio i svoju epizodu u Kraljevskom timu jer je dobio otkaz poslije samo nekoliko mjeseci, a razloz su bili slabi rezultati.

Top Komentari

teddy sheringham
Bekan godine! Zajebao se lik žestoko. Ni repke, ni Madrida. Samo pogled u nebo.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije