Kompletna španska postava do jučer je imala 97 nastupa, Džeko - 98
Edin Džeko je jučer u Las Palmasu upisao 99. zvanični nastup u dresu BiH

Iskustvo je na bilo na našoj strani

Kompletna španska postava do jučer je imala 97 nastupa, Džeko - 98

E. Škorić

Španci su u meču protiv BiH zaigrali u mladom i izmijenjenom sastavu, koji je zajedno sakupio svega 97 nastupa do duela u Las Palmasu.

Mladi golman Kepa, potom Jonny, Llorente, Hermoso, Gaya, Rodri, Ceballos, Suso, Isco, Asensio i Morata.

Ove prema naprijed već možemo smatrati iskusnima, dok je defanzivni dio itekako neiskusan i tek ima priliku da se pokaže na velikoj sceni. Luis Enrique je tako krenuo sa sastavom koji je do jučer zajedno sakupio 97 nastupa.

Još od 3. septembra 2005. godine i prijateljskog meča protiv Kanade Španija nije imala neiskusniju i mlađu postavu na terenu. Imala je i BiH nekoliko igrača koji su tek na početku reprezentativne karijere, ali sam Edin Džeko ima više nastupa nego kompletna postava Španije.

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

Dijamant je jučer odigrao 99. zvaničnu utakmicu za BiH.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi