Ako mislite da su sve lige petice već riješene, pratite Super ligu
Ko je željan dramatične borbe za titulu, kakva ove sezone izostaje u svim jačim ligama, neka obrati pažnju na Turke.

Bit će zanimljivo kao nikada

Ako mislite da su sve lige petice već riješene, pratite Super ligu

Po nekoj gruboj računici, Barcelona će 80% osvojiti La Ligu, PSG je 90% prvak Francuske, Manchester City 99% prvak Engleske, a Bayern će 100% ponovo biti prvi u Bundesligi. U Italiji je već malo drugačije, ali i tu je šampionska borba spala na dva imena - Juventus i Napoli. A, koliko god Napolitanci bili opasni i trenutno imali više bodova od Juvea - Stara dama je Stara dama, to se zna...

Sve velike lige u Evropi su ili već riješene, ili će biti kroz nekoliko kola. U moru uslovno rečeno dosadnih liga, ističe se jedna na koju zaista vrijedi baciti oko - Turska Super liga.

Tamo je odigrano 21 kolo i 13 kola prije kraja situacija je takva da četiri ekipe imaju gotovo ravnopravne izglede da se domognu trofeja. Zanimljivo, sve četiri iz Istanbula.

Do večeras je lider na tabeli bio Basaksehir, ali je posljednje kolo baš zakomplikovalo situaciju u vrhu. Basaksehir je u nedjelju igrao domaći meč protiv Fenerbahčea i izgubio je rezultatom 2:0, što su sjajno iskoristili Bešiktaš i Galatasaray, koji je domaćom 3:0 pobjedom nad Antalyasporom izbio na prvo mjesto.

Razlika između prvoplasiranog Galatasaraya i četvrtoplasiranog Bešiktaša je svega četiri boda (44-40), a između njih su Basaksehir sa 43 i Fenerbahče sa 41 bodom. Ni Kayserispor nije toliko daleko (35), ali već bi bilo previše kada bi se i oni umiješali u neku ozbiljniju borbu za sami vrh.

Osim toga, tursku ligu nije loše pratiti ni zbog velikog broja poznatih fudbalera koji nastupaju u tamošnjim klubovima. Već znate ona najveća imena, među kojim je sigurno i Edin Višća koji je jedan od mnogobrojnih bh. fudbalera u turskom prvenstvu. Uz to, njihovi derbiji nose posebnu atmosferu i neku vrstu naboja kakvog vjerovatno nema nigdje drugo u Evropi. 

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Do kraja sezone će u Super ligi sigurno biti još drame, a ostaje da se vidi hoće li neko uspjeti da prekine dvogodišnju dominaciju Bešiktaša. Ako to bude Basaksehir, ovom do jučer malom klubu iz prijestolnice će to biti historijski prvi naslov prvaka, dok su preostala tri kluba međusobno raspodjelila gotovo sve moguće trofeje Super lige od njenog osnivanja. Uz Trabzonspor...

Klub sa najviše titula je Galatasaray - 20. Fenerbahče ima jedan naslov manje, a Bešiktaš ih je sakupio 15.

Top Komentari

Krivaja Zavidovići
Jednom, ne tako davno, šampion je bila Bursa.
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi