Mourinhova škola za odugovlačenje: Pellegrini pokušao skinuti kopačke dok je izlazio s terena

Na kraju dobio žuti karton

Mourinhova škola za odugovlačenje: Pellegrini pokušao skinuti kopačke dok je izlazio s terena

Endin Čaušević

Fudbaleri Rome jučer su u gostima pobijedili Sampdoriju sa 1:0 u meču 31. kola Serije A.

Roma je uspjela da dođe do nova tri boda u borbi za Evropu, a odlučujući trenutak meča desio se u 27. minuti kada je Mkhitaryan postigao jedini pogodak i donio Vučici tri boda.

Rimski klub je do kraja utakmice uspio da sačuva svoju mrežu iako je Sampodria krenula po izjednačenje, ali domaći igrači nisu našli put do mreže Rome.

U Romi su radili sve kako bi sačuvali svoju prednost, a u centru pažnje našao se Lorenzo Pellegrini koji je na nevjerovatan način pokušao da odugovlači i troši vrijeme dok je u 92. minuti meča izlazio s terena.

Jose Mourinho se tada odlučio za dvostruku izmjenu i poslao je Kumbullu na terenu umjesto kapitena Pellegrinija, a on je potrošio minutu vremena dok je izašao.

Prvo je otišao do Mancinija kako bi mu predao kapitensku traku, a onda je laganim korakom krenuo ka klupi.

Potražite više informacija na temu Serie A:

No, nakon toga Pellegrini se ponovo zaustavio i pokušao čak skinuti svoje kopačke dok je još bio na terenu što je izazvalo bijes igrača i navijača Sampdorije. Na kraju je sudija dao Pellegriniju žuti karton, a on je konačno izašao s terena.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi