Velika glupost je značila još veće čudo! Kariusa tako ni Diletta nije mogla oraspoložiti

Ipak navijači su u strahu

Velika glupost je značila još veće čudo! Kariusa tako ni Diletta nije mogla oraspoložiti

Admin Čaušević

Bio je 28. februar 2021. kada je Loris Karius izašao na teren kako bi odigrao svoju posljednju službenu utakmicu u karijeri. Njemački golman je tom prilikom nosio dres Union Berlina i susreo se s Hoffenheimom u utakmici Bundeslige koja je završila rezultatom 1:1. 

Od tog trenutka pa do kraja sezone golman će se vratiti na klupu bez da će odigrati i minutu. Sljedeće sezone, 2021./2022., vraća se u Liverpool, na papiru je bio član Redsa, ali nikada nije konkurisao za utakmice.

Poslije toga u iznenađujućem transferu uslijedio je besplatan odlazak u Newcastle United. Karius je prihvatio ulogu drugog golmana iza Nicka Popea, kupljenog za nešto više od 11 miliona eura od Burnleya.

Međutim situacija za Kairusa se pogrošala u januaru kada je Newcastle vratio Martina Dubravku te je Nijemac prekomandovan na trećeg golmana.

[instagram]https://www.instagram.com/p/CoK3R8_NSbG/?[/instagram]

Ukratko, njegov ugovor s Newcastleom zapravo je bio potpisan do januara, a zatim je obnovljen do 2023. Karius, čija je karijera krenula ka dnu nakon neuspjeha u finalu Lige prvaka između njegovog Liverpoola i Real Madrida nije uspio da se trzne u Bešiktašu.

Oglasi

Danas je uglavnom u medijima zbog svoje veze sa italijanskom novinarkom Dilettom Leottom, ali ne nastupa na terenu.

Ipak sada se sudbina osmjehnula Kariusu i ima priliku da odigra novu utakmicu, tačnije finale, odnosno finalni meč Carabao Cupa između Newcastlea i Manchester Uniteda.

Jednostavno menadžer Eddie Howea nema izboro nego da odabere Kariusa kao startera u finalu i to zbog niza spletnih okolnosti.

Naime, prvi golman Pope je dobio crveni karton protiv Liverpoola i neće moći braniti u finalu koje je zakazano za 25. februara.

Drugi golman Dubravka je u prvom dijelu sezone nastupio za Manchester United u Carabao Cupu te i on prema pravilima nema pravo nastupa.

Karius je prije nekoliko godina postao meta ismijavanja, sada je konačno dočekao priliku da se pokaže da je sazrio te da ipak svom klubu može donijeti trofej.

Imat će dodatni motiv jer popularne Svrake nisu ništa osvojile od 1969. godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi