Nezapamćen spektakl: Nebeski skok Garetha Balea u 128. minuti, a zatim erupcija na tribinama
Foto - LAFC

LAFC osvojio naslov prvaka MLS lige

Nezapamćen spektakl: Nebeski skok Garetha Balea u 128. minuti, a zatim erupcija na tribinama

Midhat Šljivak

Los Angeles FC po prvi put je u historiji osvojio američku MLS ligu. U finalnom meču LAFC je boljim izvođenjem penala pobijedio ekipu Philadelphia Union (3:0), a penale je u osmoj minuti nadoknade produžetaka izborio Gareth Bale pogotkom za 3:3.

Los Angeles FC je u ludoj i nezaboravnoj utakmici nakon penala savladao Philadelphiju Union boljim izvođenjem penala s 3:0. Nakon 90 minuta igre bilo je 2:2, a nakon produžetka bilo je 3:3.

Spektakl na Banc of California stadionu u Los Angelesu počeo je dosta dobro za domaći tim jer je pogotkom Kelyna Acoste iz 28. minute poveo s 1:0.

Ovim rezultatom se otišlo na odmor, a nastavak meča donosi zaista nevjerovatna uzbuđenja, a Philadelphia u 59. minuti dolazi do izjednačenja. Za 1:1 pogodio je Daniel Gazdag.

LAFC u 84. minuti dolazi do novog vodstva. Jesus Murillo je pogodio mrežu Uniona nakon ubacivanja iz korena za prednost od 2:1.

Kratko je trajala radost domaćeg tima jer je već u narednom napadu Philadelphia izjednačila. Jack Elliott postiže pogodak za izjednačenje rezultata na 2:2 i utakmica odlazi u produžetke.

Oglasi

Tamo su se desila nevjerovatna uzbuđenja. LAFC ostaje s igračem manje u 115. minuti, a pod tuš je morao Maxime Crepeau.

Devet minuta nadoknade produžetka donose istinsko ludilo. Jack Elliott četvrtoj minuti nadoknade pogađa za vodstvo Phile od 3:2 i činilo se kako će Union uzeti titulu.

Međutim, u 128. minuti se ukazao Gareth Bale. Fenomenalan skok je to bio, lopta završava u mreži za 3:3 i prvak MLS-a odlučivao se izvođenjem penala.

Philadelphia Union katastrofalno izvodi penale. Promašili su tri udarca, igrači LAFC-a su bili mnogo precizniji i s 3:0 osvajaju svoj prvi trofej prvaka.

Treba svakako istaći nestvarnu atmosferu na tribinama stadiona u Los Angelesu. Navijači domaćeg tima napravili su spektakularnu atmosferu i sve je izgledalo kao u najjačim evropskim derbijima.

Na kraju su mogli svjedočiti zaista čudesnom finalu. LAFC je na kraju uspio potvrditi dominaciju iz regularnog dijela sezone i može se reći da je titula sasvim zaslužena.

Ovo im je prvi trofej u kratkoj historiji jer je tim osnovan prije osam godina, a rekorder po broju trofeja je njihov gradski rival LA Galaxy.

Ovaj tim je uzeo pet titula, četiri ima DC United, a titulu je ukupno osvajalo 15 timova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi