Šok u Parizu: Predsjednik PSG-a ide dvije godine u zatvor?!

Šta se događa?

Šok u Parizu: Predsjednik PSG-a ide dvije godine u zatvor?!

Esmer Oštraković

Nasser Al-Khelaifiji, prvi čovjek PSG-a i predsjednik beIn Sportsa, televizijske grupacije koja je otkupljivala TV prava za Svjetsko prvenstvo, mogao bi dobiti dvije godine zatvorske kazne.

Naime, sve bi se moglo dogoditi zbog koruptivnih radnji pri dodjeljivanju TV prava za Svjetsko prvenstvo.

Sve je predložilo švicarsko tužiteljstvo u Bellinzoni, a osim prijedloga o dvije godine zatvora za Nassera Al-Khelaifija, predložene su i tri godine zatvora za bivšeg glavnog advokata FIFA-e, Jeromea Valckea.

Ovo je prvi put da su za ovakve stvari zatražene zatvorske kazne, te ostaje da vidimo kakva će na kraju presuda biti.

Top Komentari

Sabic
Hahaaa budalastinja
4 0
spectron
Heheh ovom i da zatvor bude,biće mu prelijepo u njemu :) Biće lagamo TV,bazen,kućno kino,2-3 WC jedan da piša,drugi da kaki,treći za kupanje....takav zatvor ovakvim tipovima poput njega ne gine :)
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi