Loše vijesti za Napoli pred Barcelonu: Koulibaly propušta meč?

Težak udarac

Loše vijesti za Napoli pred Barcelonu: Koulibaly propušta meč?

Senegalski internacionalac Kalidou Koulibaly trebao bi propustiti prvi susret osmine finala Lige prvaka između njegovog Napolija i Barcelone. 

Koulibaly je doživio povredu bedra 15. decembra i od tada je zaigrao na jednom susretu i to onom protiv Leccea prije 10 dana.

Ipak, nakon toga nije mogao put Cagliarija a trener Gennaro Gattuso otkrio je kako njegov defanzivac još uvijek osjeća bolove.

Sky Sport prenosi kako Senegalac ni danas nije trenirao s timom, a najvjerovatnije neće ni sutra. To znači da sigurno propušta susret Serije A koji Napoli u petak večer igra protiv Brescije i čini se kako ga neće biti ni sredinom naredne sedmice kada slijedi duel protiv Barcelone.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Kako sada stvari stoje, štoperi Napolija u prvom susretu osmine finala Lige prvaka bit će Kostas Manolas i Nikola Maksimović.

Koulibaly je inače stub odbrane Napolija i jedan od najvažnijih fudbalera tima. Ove sezone je upisao 21 utakmicu u svim takmičenjima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi