Loše vijesti za navijače Čelika pred gostovanje u Olovu
Meč između Čelika i Stupčanice, odigran prije dvije sezone u okviru takmičenja u Drugoj ligi FBiH, grupa "Centar"

Tribina je završena, ali ne i papirologija

Loše vijesti za navijače Čelika pred gostovanje u Olovu

Dino Kurbegović, foto: Dino Kurbegović

Narednog vikenda kreće sezone u 1.ligi FBiH, gdje se očekuje uzbudljiva utrka za prvo mjesto, ali isto tako i za opstanak u ligi. Imena poput Čelika, Slobode, Rudara, Stupčanice, Gradine, Budućnosti i ostalih ekipa garantuju mnogo uzbuđenja na zelenom terenu.

Sigurno da je derbi 1.kola utakmica na stadionu "Danac" u Olovu, gdje će Stupčanica, koja je prošle sezone završila kao drugoplasirana na tabeli u 1.ligi FBiH, dočekati ekipu Čelika, koja je prošle sezone ubjedljivo osvojila Drugu ligu FBiH, grupa "Centar", te je kroz kvalifikacije izbacila tim Klisa u dvije utakmice i izborila ulazak u viši rang.

Završetkom prošle sezone rukovodstvo kluba iz Olova uz pomoć Općine krenula je u projekat proširenja kapaciteta samog stadiona, kako bi se u budućnosti mogli ispunjavati uslovi da se na ovom stadionu igraju i utakmice u okviru Premijer lige. U proteklih 20-tak dana instalirana je montažna tribina sa 900 sjedećih mjesta, ali kako saznajemo nažalost svih ljubitelja nogometa kako u Olovu, a posebno u Zenici tehnički prijem ove tribine još nije gotov, odnosno nije završena sva papirologija, tako da zbog sigurnosti gostujućih navijača ova tribina neće biti u funkciju za utakmicu u nedjelju.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Budući da glavna tribina stadiona u Olovu prima 600 sjedećih mjesta, za goste iz Zenice će biti obezbjeđeno 60 karata, odnosno za njihove navijače. Ovo je sigurno razočaravajuća vijest za navijače Čelika koji su se spremali u velikom broju da u nedjelju dođu na stadion u Olovu, te podrže svoj tim.

Karte za meč između Stupčanice i Čelika bit će u prodaji sutra, te se očekuje da stadion bude rasprodan u rekordnom broju. Nema sumnje da nas čeka mnogo uzbuđenja na otvaranju sezone u 1.ligi FBiH, gdje se očekuje velika borba za vrh tabele, a nekoliko timova ima najviše ambicije, a to su ulazak u Premijer ligu BiH.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

leader_of_wolves
Za nas to nije problem, mozemo i pored stadiona navijati ili njihove karte sve kupiti pozz RZ88
4 0
Edotz1
Sretno Robijasima tako se voli klub
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi