"Hajde da vidimo hoće li mu dovesti skupe fudbalere"
Foto - EPA

Matthaus o Nagelsmannu

"Hajde da vidimo hoće li mu dovesti skupe fudbalere"

M. Šljivak

Lothar Matthaus prvi je javno objavio kako će mladi stručnjak Julian Nagelsmann (33) postati novi trener Bayerna.

Matthaus je prije nekoliko sedmica saopštio kako je bavarski velikan u pregovorima oko angažovanja 33-godišnjeg trenera i da je sve jako blizu finalizacije.

Na kraju su se njegove riječi ispostavile tačnim, a sada je Matthaus za Sky Sport Germany ponovo govorio o Nagelsmannovom dolasku u Bayern.

Uvjeren je da će ga igrači dobro prihvatiti i da će moći mirno da radi svoj posao.

"Uvjeren sam da će igrači, koji imaju mnogo više trofeja od njega, dobro prihvatiti Juliana Nagelsmanna, da će ga poštovati i da će pokušati s njim napraviti sve ono što su s Hansijem Flickom", smatra Matthaus.

Objasnio je legendarni fudbaler šta Bayern očekuje s Nagelsmannom kao novim trenerom.

"S Hansijem Flickom uglavnom se igrala formacija 4-2-3-1. Julian Nagelsmann je drugačiji i voli često da mijenja sistem igre. Naravno, i on će tražiti da mu se dovedu skupocjeni igrači i hajde da vidimo hoće li mu ih dovesti", istakao je Matthaus.

Nijedan trener Bayerna nije se u prošlosti previše pitao oko transfera. Dobijali su igrače od rukovodstva kluba i slagali su tim s igračima koje su imali.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Zbog toga je nastao sukob između Hansija Flicka i Hasana Salihamidžića, a na kraju je iskusni stručnjak odlučio da napusti klub i da potraži nove izazove.

Salihamidžić izuzetno cijeni Nagelsmanna i njegove trenerske sposobnosti i nema dileme da će mladi trener imati veliku podršku legendarnog bh. fudbalera.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

user1603952710
E moj Loptar, ako mozes samo udji na stadion, pa pricaj. Kakav si dovoljno govori podatak da su ti zabranili ulazak. Koliko si iskompleksiran sam bi sebe pojeo zato sto je bosnjo direktor, a ti ne smijes ni na stadion. Tako da, pusti se ti Brazza, nego vidi sa njim da kad Henes i Rumenige odu da te makar puste da odgledas koju tekmu. Znamo da patis.
12 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi