Legendarni fudbaler je ošto udario na Ronalda: Riječi koje će Portugalac pamtiti dok je živ
FOTO: EPA

Bez dlake na jeziku

Legendarni fudbaler je ošto udario na Ronalda: Riječi koje će Portugalac pamtiti dok je živ

H. Zilić

Po završetku Svjetskog prvenstva u Kataru stižu i prvi komentari, analize, lagano se sumira sve što smo vidjeli proteklih mjesec dana na Mundijalu koji je organizovan na vrhunskom nivou u ovoj azijskoj državi.

Jedan od najboljih igrača kroz historiju Mundijala je svakako njemačka legenda Lothar Mattheus koji je dao svoj komentar na Mundijal u Kataru.

Mattheusova izjava je došla u zanimanje svjetske javnosti jer je oštro kritikovao Cristiana Ronalda, koji je sa Portuglaom eliminisan u četvrtini finala.

Od Portugala je bolji bio Maroko rezultatom 1:0.

"Ronaldo je svojim egom uništio sebe i Portugal i on je najveći krivac za rezultat Portugalaca", počeo je oštro Nijemac pa nastavio:

"Nema sumnje da je Ronaldo jedan od najboljih fudbalera svih vremena i sjajan golgeter, ali treba se znati suočiti sa činjenicom da nekad nema mjesta u prvoj postavi."

Oglasi

Mattheus je dodao da mu je ipak žao Ronalda, ali mora preuzeti krivicu na sebe.

"Na kraju mi je malo žao Ronalda jer on nije svjestan nekada svog ponašanja i ega koji može unišitit cijelu ekipu."

Legendarni njemački fudbaler je kritikovao i suđenje u Kataru.

"Bilo je previše grešaka tokom suđenja, ne znam da li je to neki pritisak ili nešto slično, ali zaista previše za ovakav jedan turnir", bile su riejči Matheusa koji je dodao:

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

"VAR nije bio u upotrebi koliko je trebao. Neke situacije se nisu gledale, a trebale su."

Podsjetimo, titulu prvaka svijeta prvu nakon 1986. godine osvojila je selekcija Argentine koja je u spektakualrnom finalu nakon boljeg izvođenja penala savladala Francusku. Rezultat nakon regularnog dijela je bio 2:2, a nakon produžetaka 3:3.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi