Priča kao iz bajke: Odbio tri reprezentacije, u Kataru postao prvak svijeta
FOTO: EPA

Vjerovao šta srce govori

Priča kao iz bajke: Odbio tri reprezentacije, u Kataru postao prvak svijeta

Haris Zilić

Fudbal je jedinstven i ne zovu ga bez razloga najvažnijom sporednom stvari na svijetu. A koliko može ispričati priča koje su posebne, e to je tek svijet za sebe. I u Kataru je ispričana jedna, koja će se pamtiti.

Argentina je prvak svijeta, savladali su boljim izvođenjem penala Francusku u spektakularnom finalu.

Lionel Messi je glavna vijest, stigao je do torfeja koji mu je nedostajao, ali jedan momak je u sjeni svega ispričao nevjerovatnu priču.

Alexis Mac Allister je osvježenje argentinske reprezentacije, momak koji je odigrao fenomenalan turnir, a ovaj 23-godišnjak je vjerovali ili ne odbio tri reprezentacije dok je još bio omladinac.

Rođen je u Argentini, igrao je Argentinos Juniorse i Bocu, prije nego je došao u Englesku u redove Brightona gdje pruža vrhunske partije.

Njegov talenat su primijietili na Ostrvu, a samo prezime govori odakle njegovi preci vuku korijene. Škotska je krenula u akciju da Mac Alistera pokuša ubaciti U 21 selekciju, ali veznjak nije želio da čuje za tu ponudu.

Oglasi

Sjajne igre su natejrale Engleze da razmisle da mu daju pasoš, također je bio na radaru U21 selekcije Engleske i to je otišlo niz vodu.

Pored argentinskog državljanstva, Mac Alister ima i italijansko.

Obzirom da je Argentina odugovlačila sa pozivom, Italija je opipavala teren ne bi li pomenutog fudbalera obukla u dres Azzura, ali ni te ponude nisu baš zagrijale Alexisa.

I onda stiže juli mjesec 2020. godine i poziv u reprezentaciju države gdje je rođen. Prihvatio je poziv Argentine i kreće njegova priča.

To mu je dalo ogroman vjetar u leđa. postao je jedan od najkorisnijih veznjaka u Premiershipu, briljirao još više u dresu Brightiona, dostigao cijenu od 32 miliona eura, a onda je došao i poziv za Mundijal.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

U Kataru, novi izazovi. Startna postava, partije karijere i na kraju titula prvaka svijeta.

Čekao je svoju šansu, vjerovao šta mu srce govori i nagrađen je. Ima 23 godine, 14 nastupa za Argentinu i sigurno će na ljeto telefon Brightona zvoniti jer će stizati ponude velikih klubova za momka za kojeg nisu mnogi čuli prije dvije tri godine, a danas većina zna ko je Alexis Mac Allister.

Top Komentari

FudbalskiZnalac
Da niste napisali, ne bi ni znao da je igrao
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi