Potpisao za Manchester United i napravio transfer karijere, a onda je u svlačionici ugledao frizera

Ferguson takve stvari nije dopuštao

Potpisao za Manchester United i napravio transfer karijere, a onda je u svlačionici ugledao frizera

Endin Čaušević

Sir Alex Ferguson je sigurno jedan od najboljih trenera svih vremena, a većinu svoje karijere proveo je u Manchester Unitedu s kojim je uspio da osvoji sve što je mogao.

Ferguson je preko 20 godina bio na klupi Crvenih đavolai tek sada se vidi kakav posao je napravio. United je tada konstantno bio u samom vrhu evropskog fudbala, a u dva navrata uspio je da osvoji Ligu prvaka s ovim klubom.

Škotski stručnjak bio je mag i što se tiče otkrivanja mladih igrača, a lista fudbalera kojima je dao šansu i kasnije ih proslavio je zaista duga.

Na toj listi je i nekadašnji francuski napadač Louis Saha koji je doduše došao u Manchester United kao već poznat igrač, ali je Ferguson tada iznenadio sve što je odlučio da angažuje Sahu.

On je u Manchester United stigao početkom 2004. godine iz Fulhama u transferu vrijednom 18 miliona eura, a na Old Traffordu je igrao četiri sezone i ostavio je poprilično dobar utisak.

Saha je nakon potpisa ugovora predstavljen na Teatru snova, a društvo mu je pravio i Ferguson. Međutim, Saha je ispričao sjajnu anegdotu koja se desila ubrzo nakon što je došao u United koja dokazuje koliko strog je bio Ferguson.

Oglasi

Legendarni trener nije dozvoljavao igračima da se ističu što se tiče izgleda i eksperimentišu sa raznim frizurama, a svako ko je to uradio bio je kažnjen. To je najviše na svojoj koži osjetio David Beckham koji je često mijenjao frizure, a jedna od njih nije se svidjela Fergusonu koji je tada natjerao Becksa da se ošiša na ćelavo.

Sličnu situaciju imao je i Saha koji nije bio svjestan koliko je strog Ferguson, ali je saznao da se treneru Uniteda ne sviđa njegova frizura nakon što ga je dočekao frizer u svlačionici.

"Odigrao sam dvije utakmice i zabio sam tri gola, a onda me nakon jednog treninga dočekao frizer u svlačionici i rekao mi je da Ferguson želi da se ošišam. Mislio sam da me neko zeza, ali se ispostavilo da je čovjek bio zaista ozbiljan", priča Saha i nastavlja.

"Angažovao je frizera da me ošiša jer sam imao tada dužu kosu. Međutim, on sve te stvari radi jer želi da vi napredujete. Ne radi to jer ima neki ego ili slično, radi kako bi vi napredovali, ali i kako bi zaštitio instituciju poput Manchester Untieda koja je imala svoje standarde i to se moralo poštovati dok je on bio tu".

"Sjećam se kada me frizer dočekao i objašnjavao mi je zašto je tu. No, to sam pozitivno sve shvatio jer je on htio da mi budemo svjesni gdje smo i da nema tu prostora da se zezamo i foliramo takvim stvarima".

Potražite više informacija na temu Premier league:

Saha je u dresu Manchester Uniteda odigrao ukupno 124 utakmice, te je uspio da zabije 42 gola i upiše još 20 asistencija.

Pored Uniteda ovaj fudbaler je igrao još za Lazio, Newcastle, Sunderland, Metz, Everton i Fulham. Karijeru je završio na ljeto 2013. godine nakon polusezone koje je proveo u Laziju.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Goran86
I onda je propo
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti