Fudbalski svijet u šoku nakon objave Van Gaala da ima rak prostate

Teško bolestan

Fudbalski svijet u šoku nakon objave Van Gaala da ima rak prostate

Endin Čaušević

Nizozemski stručnjak Louis van Gaal otkrio je sinoć da boluje od teške bolesti.

Van Gaal je gostovao na jednoj televiziji i javno je priznao da ima rak prostate što je šokiralo fudbalsku javnost. Niko ni slutio nije da je Van Gaal teško bolestan, te je to pokušao sakriti na sve načine.

Priznao je da je na zračenja išao samo noću kako igrači reprezentacije Nizozemske i novinari ne bi shvatili da nešto nije u redu.

Međutim, njegovo zdravstveno stanje je nažalost dosta loše zbog čega je odlučio sve javno da otkrije jer želi da znaju svi kakvu bolest ima ukoliko ne uspije na kraju iz svega izaći kao pobjednik.

Van Gaalovo priznanje je šokiralo fudbalski svijet, a mnogi klubovi i fudbaleri su pružili podršku selektoru Nizozemske i poželjeli mu što brži oporavak.

Iskusni trener je vodio veliki broj klubova u svojoj karijeri, a pokazalo se o kakvoj veličini je riječ jer su jutros svi odlučili javno da se oglase i pruže podršku Van Gaalu koja će mu itekako značiti tokom teške borbe koju vodi.

Oglasi

Između ostalih, na društvenim mrežama oglasili su se Barcelona, Manchester United, Ajax, Bayern... i mnogi fudbaleri koji su imali priliku da sarađuju sa ovim trenerom.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi